100% NL Hitlijst NL

100% NL lanceert de Meezing Top 1000

Sept. 8, 2023, 8:26 a.m.
Meezing Top 1000

Muziek heeft de kracht om ons te verenigen, ons humeur te verbeteren en zelfs stress te verminderen. Het meezingen met onze favoriete deuntjes is een geliefde manier om deze positieve effecten te ervaren. In een recent onderzoek van Panel Inzicht gaf maar liefst 97% van de Nederlanders aan wel eens mee te zingen met hun geliefde nummers. Om deze passie voor het samen zingen te vieren, lanceert radiostation 100% NL de Meezing Top 1000.

Vanaf maandag 11 september gaat de luchtmicrofoon aan en worden de duizend beste meezingers van Nederland ten gehore gebracht op 100% NL. Deze lijst is samengesteld door de luisteraars van het station en is de perfecte metgezel voor iedereen die graag zingt, vooral achter het stuur. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat Nederlanders het liefst in de auto meezingen, maar ook tijdens dagelijkse taken zoals koken en huishoudelijke klusjes wordt er veelvuldig meegezongen.

Interessant genoeg onthult het onderzoek van Panel Inzicht dat jongere deelnemers (25-34 jaar) de neiging hebben om onder de douche hun zangtalent te laten horen, terwijl zingen op de fiets minder populair is (slechts 17%).

Snapshot_2023-09-08_08-18-28


Hoewel een meerderheid van de respondenten aangeeft dat ze liever alleen zingen (56%), wijst neuropsycholoog Erik Scherder op de voordelen van samen zingen. In een interview met 100% NL legt hij uit dat het meezingen met anderen de aanmaak van oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd, bevordert. Dit hormoon kan stress en angst verminderen en zorgen voor een gevoel van verbondenheid en zelfvertrouwen. Het genre van de muziek maakt daarbij niet uit, zolang je maar meezingt met nummers waar je van houdt.

Van 11 september tot en met 22 september brengt 100% NL het meezingen naar een hoger niveau met de 100% NL Meezing Top 1000. Luisteraars kunnen genieten van de 1000 meest meezingbare hits, gekozen door hun medeluisteraars. Hits zoals 'Goud' van Suzan & Freek, 'Het Regent Zonnestralen' van Acda en de Munnik, en 'Engelbewaarder' van Marco Schuitmaker zullen de revue passeren.

Bovendien krijgen luisteraars de kans om hun favoriete artiesten te horen tijdens de ochtendshow met Giorgio Hokstam, waar bekende meezinghits een uur lang worden gepresenteerd. Artiesten zoals Guus Meeuwis, Nielson, Mart Hoogkamer en Edsillia Rombley zullen als co-presentatoren optreden tijdens de 100% NL Meezing Top 1000.

Als kers op de taart kunnen luisteraars elke dag live op de radio meezingen met het spel 'Finish the lyrics' en maken ze kans op een arrangement voor zes personen bij de karaokebar 'Duke of Tokyo.' Kortom, het belooft twee weken vol muzikale vreugde en samenzang te worden op 100% NL.

Meer over

Meezing Top 1000 100% nl

Gerelateerde artikelen