Hitlijst

‘All I Want For Christmas' beste kersthit

21 december 2018 11:36
‘All I Want For Christmas' beste kersthit

‘All I Want For Christmas’ van Mariah Carey is verkozen tot de favoriete kersthit van 2018. Luisteraars van The Christmas Station stemden massaal op de bekendste kerstsingle van de zangeres en daarmee staat de meezinger op nummer 1 in Sky Radio's Christmas Top 101. ‘Last Christmas’ van Wham en ‘Thank God It’s Christmas’ van Queen staan op de tweede en derde positie en maken de top 3 compleet. De klassieker ‘Driving Home For Christmas’ van Chris Rea staat net als vorig jaar op nummer vier. Nieuw in de top 5 is de 25-jarige zangeres Ariana Grande met ‘Santa Tell Me’. Ook artiesten als Armin van Buuren, Coldplay en Katy Perry zijn terug te vinden in de hitlijst. De 'Christmas Top 101' is vandaag van 09.00 tot 17.00 uur te horen bij Sky Radio.

Uunco Cerfontaine, Radio Director Sky Radio: "Sky Radio’s Christmas Top 101 is een echte mix van klassiekers en nieuwe kersthits. ‘Last Christmas’ en ‘All I Want For Christmas’ staan, net zoals vorig jaar, steevast in de top 3, maar we zien ook nieuwere artiesten zoals Ariana Grande. Ook Queen met ‘Thank God It’s Christmas’ is dit jaar erg populair, mede vanwege de bioscoopfilm die onlangs is uitgekomen."

Top 5

  1. Mariah Carey – All I Want For Christmas
  2. Wham – Last Christmas
  3. Queen – Thank God It’s Christmas
  4. Chris Rea – Driving Home For Christmas
  5. Ariana Grande – Santa Tell Me

Van de 101 kersthits zijn er vier Nederlandstalige liedjes opgenomen in de hitlijst. Marco Borsato staat met ‘Kerstmis’ op positie 63, Youp van ’t Hek met ‘Flappie’ op 75 en André Hazes staat met zijn nieuwe kerstsingle ‘Deze Kerst Ben Ik Bij Jou’ op positie 100. ‘Vrolijk Kerstfeest Allemaal’ van Guus Meeuwis is de hoogst genoteerde nieuwe Nederlandstalige track op positie 80. Davina Michelle heeft het hoogste debuut in de lijst met ‘Hallelujah’. De meest genoteerde artiest in de Christmas Top 101 is Michael Bublé met 7 noteringen waarvan ‘It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas’ op de 11e positie de hoogst genoteerde is.

Sky Radio's Christmas Top 101 is vrijdag 21 december van 09:00 uur tot 17:00 uur en op Eerste Kerstdag, dinsdag 25 december, van 12:00 uur tot 18:00 uur te horen bij Sky Radio.

Meer over

sky radio hitnoteringen Christmas Top 101 the christmas station

Gerelateerde artikelen