Stem nu op jouw favoriete nummer uit de top 20 van de 'Radio 1 Classics 1000'

11 april 2024 06:38
Classic 1000

De ontknoping nadert voor de 'Radio 1 Classics 1000'! Op zaterdag 13 april wordt het ultieme classic nummer bekendgemaakt. Wordt het opnieuw 'Les yeux de ma mère' van Arno, of komt er een nieuwe favoriet aan de top?

De top 20 is al bekend, maar de volgorde? Die bepaal jij mede door te stemmen via de website van Radio 1.

Stem nu op jouw favoriet

Als je nog twijfelt over je favoriete nummer, geven Annelies en Evert je graag enkele suggesties.

Evert: “We zouden er met Arno of met Sinéad O’Connor opnieuw een collectief rouwmoment van kunnen maken. Maar ik wil dit jaar het leven vieren. Een lang leven terwijl het nog geleefd wordt. Joni Mitchell werd 80 en bekroonde dat op de Grammy’s met een prachtuitvoering van ‘Both sides now’. Ze haalt voor het eerst de top 20 van de ‘Radio 1 classics 1000’. Dat is al fantastisch. Stem Joni nu ook op nummer 1. Omdat ze dat verdient. En omdat ze nog leeft!”

Annelies: “De optimist in mij hoopt dat Nina Simone zal winnen. De chauvinist in mij is trots dat Arno al 2 jaar op rij aan de top stond en de activist in mij stemt op Sinéad O’Connor. De pianist in mij belooft tegen volgend jaar ‘Martha’ van Tom Waits te leren spelen als het op 1 staat. Maar eigenlijk ben ik vooral benieuwd wat jullie ervan gaan maken en ik ben blij dat ik erbij mag zijn.”

Vergeet niet hier te stemmen op je favoriet en luister mee op zaterdag 13 april naar de finale van de Classic 1000.

Meer over

Classic 1000 VRT Radio 1

Gerelateerde artikelen