L1 Hitlijst NL

Stem nu op jouw favoriet voor de Limburgse 100

24 april 2024 07:00
L1 Limburgse Top 100

De jaarlijkse traditie van het samenstellen van de Limburgse 100 is weer van start gegaan. Tot en met 30 april hebben muziekliefhebbers de kans om hun stem uit te brengen op hun favoriete nummers uit Limburg, ongeacht de taal of het genre.

De Limburgse 100, samengesteld door de luisteraars en kijkers van L1, biedt een verzameling van de 100 beste muzieknummers uit Limburg aller tijden. Op donderdag 9 mei 2024 zal L1 Radio de volledige lijst uitzenden, dit jaar voor de 28e keer.

Het publiek kan hun stem uitbrengen op maximaal drie nummers uit de uitgebreide keuzelijst op de website van L1. Daarnaast hebben stemmers de mogelijkheid om een liedje voor te dragen voor plaatsing op de groslijst, waarbij de uiteindelijke selectie in handen ligt van de Limburgse 100-redactie.

Om de diversiteit te waarborgen, gelden er enkele regels voor het stemmen. Zo is het slechts toegestaan om op één nummer per artiest te stemmen, inclusief samenwerkingen en duetten onder verschillende namen. Stemmers dienen hun keuze per e-mail te bevestigen.

De Limburgse 100 kent een rijke geschiedenis van verschillende winnaars door de jaren heen. Artiesten zoals Sjef Diederen, Jack Vinders, en Lex Uiting hebben meerdere malen de hoogste notering behaald. De prijs voor de hoogste notering wordt beloond met de prestigieuze ‘Geneet van 't laeve Award’.

Breng jouw stem uit op de website van L1 en bepaal mee welke nummers de top van de Limburgse muziekscene vertegenwoordigen in de Limburgse 100 van dit jaar.

Meer over

Limburgse 100 l1 radio

Gerelateerde artikelen